Servicii content writing vs Copywriting
Servicii content writing vs Copywriting
Pentru cei care lucrează în domeniu sau necesită servicii de content writing sau de copywriting, știu că fiecare domeniu în parte necesită cheltuieli și încasări, deopotrivă. Întrucât fiecare specialist își stabilește propriul său tarif, este foarte important ca, înainte de toate, să știm ce anume vom obține drept rezultat de la fiecare în parte. Așa cum am menționat mai sus, tarifele sunt diferite pentru serviciile în cauză, dar cel mai important este ca rezultatul să fie pe măsura așteptărilor. Rămâi alături de noi și descoperă care sunt aceste diferențe între un content writer și un copywriter, pe parcursul rândurilor următoare!
  • Atât un content writer, cât și un copywriter, lucrează cu cuvinte
Aceasta este o similitudine care, de obicei, creează confuzie pentru fiecare persoană care este în căutarea unor servicii de acest fel. Cu toate acestea, este important de precizat faptul că întocmai procesele de muncă și cel de creație sunt diferite, întrucât acestea necesită mult mai multă cercetare pentru a produce articole de calitate. Pe de altă parte, serviciile de copywriting ies în evidență datorită faptului că presupun convingerea cititorului folosind cuvinte mult mai puține, însă luând în considerare faptul că uzura mentală este mai mare. 
  • Un copywriter necesită mai mult timp pentru procesul creativ
Așa cum este de așteptat, munca unui copywriter presupune și partea de cercetare, respectiv cea de a aloca mai mult timp pentru procesul creativ. Spre exemplu, acesta poate petrece până la o oră pentru a obține un singur slogan, ceea ce atrage după sine și un cost mai ridicat. Altfel spus, serviciile de copywriting sunt ceva mai piperate în materie de preț, întrucât și rezultatul este unul mult mai concis și capabil să atrag atenția cititorului într-un mod mult mai benefic.
  • Un content writer produce articole cu conținut mai mare
În funcție de tipul de servicii pe care îl cauți, este important de precizat faptul că un content writer este cel care reușește să scrie articole cu un conținut mai mare. De aceea, este important de precizat faptul că acesta face cercetarea necesară și, ulterior, se apucă să pună pe hârtie acele cuvinte care vor atrage vizitatorul. Din acest motiv, inclusiv costurile pentru obținerea acestor articole sunt unele destul de ridicate, întrucât fiecare articol în parte necesită timp, efort și dedicație din partea persoanei care îl scrie.
  • Cine primește mai mulți bani – un copywriter sau un content writer?
La ora actuală, pe piață serviciile de copywriting sunt taxate mai mult în comparație cu cele de content writing. Acest lucru se explică prin faptul că rezultatul pus la dispoziție de un copywriter este mult mai concis și reușește să fie mult mai plăcut pentru potențialul client, în comparație cu cel oferit de un content writer. La rândul său, inclusiv acesta oferă materiale foarte calitative, însă mărimea lor este mult mai mare și poate ca, uneori, să nu atragă atât de bine ochiul cititorului din primul moment. Înainte de a apela la serviciile de content writing sau cele de copywriting, asigură-te că cunoști foarte bine piața și știi care sunt prețurile solicitate de fiecare agenție în parte!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *